Athenian Riviera a la française

Γαλλική γαστρονομία στο Astir Palace Resort

 

Το Astir Palace συμμετέχει στην πρωτοβουλία   «Gout de France» της Γαλλικής Πρεσβείας και γιορτάζει τη Γαλλική κουλτούρα και κουζίνα  διοργανώνοντας ένα τριήμερο γεύσεων στις 19,20 και 21 Μαρτίου στο εστιατόριο Alia Brasserie.

Απολαύστε το ειδικό μενού γευσιγνωσίας που έχει ετοιμάσει ο Executive chef Στράτος Καλαθάκης το οποίο θα συνοδεύεται από γαλλικές ετικέτες κρασιών από τις 19.00-22.30 ή απλά παραγγείλτε  ξεχωριστά γαλλικά τυριά στο Αlia lounge & bar από τις 12.00 το μεσημέρι.

Επιπλέον, για τους  λάτρεις των γαλλικών  τυριών και  κρασιών  έχει σχεδιαστεί  ένα  ειδικό σεμινάριο  γευσιγνωσίας, «L’ART DES FROMAGES & VINS»,  το Σάββατο 20/3 από τις 19.30-21.00, από τους  Γιώργο Κυριακόπουλο (Deli Provence) και τον sommelier Γιώργο Φλούδα (Trinity wines).

Η τιμή του μενού γευσιγνωσίας είναι 76€ το άτομο και περιλαμβάνει και τα κρασιά.

Για πληροφορίες και  κρατήσεις επικοινωνήστε με το 210 8902000 ή επισκευθείτε www.astirpalace.com

 

Μενού Γευσιγνωσίας

 

Ποικιλία Γαλλικών τυριών σε παλέτα με χειροποίητη μαρμελάδα αγριοφράουλας και σπιτικά αλμυρά μπισκότα

Κρασί: Whispering Angel, Provence AOP Rosé

 

****

 

Γαλλική σαλάτα εποχής με πράσινα σπαράγγια, crème fraîche με μυρωδικά και κρουτόν βουτύρου

Κρασί: Pouilly-Fumé, Jean Max Roger

 

****

 

Κολοκύθα ‘Musquee De Provence’ με ψητά λαχανικά Βρυξελλών, βασιλικά  μανιτάρια τρομπέτες και σιρόπι από χειμωνιάτικη αγριότρουφα

Κρασί: Côtes du Rhône, Château de St Cosme

 

****

 

Καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου για δύο άτομα με λαχανικά εποχής, σάλτσα βουτύρου ‘Choron’ και παραδοσιακή πατάτα ‘au gratin’

Κρασί: Chateau des Trois Tours, Bordeaux

 

****

 

‘Moelleux au chocolat’ με πραλίνα και κρέμα βατόμουρων ‘cassis’

Κρασί: Eau de Vie, Framboise Sauvage